Fotbalová akademie
pondělí 24. srpna. 2020
U16

V Lipsku šestnáctka vyhrála 4:1

V Německu po devatenáctce byla také úspěšná šestnáctka. Ta v utkání hraném 4x 25 minut s domácím týmem herně obstála, byla aktivní a v závěru zápasu své jednobrankové vedení dvěma zásahy ještě navýšila. Výborná práce.

RB Lipsko U16 - FC Baník Ostrava U16 1:4 (1:1)

branky Baníku: 6. a 51. Koutný, 93. Vejtasa, 98. Bureš

Sestava: Remiáš (51. Hafera) - Bureš, Remiáš, Harušťák, Krejčí - Sirotek, Krupička - Imider (51. Šmíd), Koutný (51. Dulínek), Málek (51. Vejtasa) - Kedroň (51. Švrček)

Hodnocení trenéra Tomáše Hejduška a Jaroslava Harušťáka: V neděli jsme podobně jako další ročníky jeli otestovat naši aktuální herní úroveň do RB Lipsko. Utkání jsme zahájili sebevědomě bez zábran. Našim záměrem bylo soupeře otestovat a zaskočit aktivní hrou nahoře. To se nám povedlo a kdybychom po 10 minutách vedli 2:0, nikdo by se nemohl na stadioně divit. Úvodní převahu jsme zúročili bohužel jen jedním gólem. V končící první čtvrtině utkání jsme se dopustili chyby při malé domů a soupeř ve 25. minutě lehce a v podstatě z první šance vyrovnal. Trošičku jsme znervózněli a první poločas se dohrál za mírné převahy domácích, ale jen ve středu hřiště, když velmi dobře pracovala naše obrana. Do druhého poločasu jsme opět vstoupili aktivně a ujali jsme se po chybě v rozehrávce soupeře vedení 2:1. Od 60. minuty, kdy soupeř provedl početnější střídání , kterým svůj výkon velmi oživil začal soupeř získávat střed hřiště a mírně nás zatlačil. Nám se naopak otevírala možnost hrát na rychlé protiútoky a jen naše špatné rešení těchto situací umožňovalo domácím držet se do konce utání v zápase. Na konci utkání se nám konečně jeden protiútok povedl a ujali jsme se vedení 3:1. V 98. minutě jsme zpečitili krásnou výhru z penalty. Výhra je cenná pro sebevědomí hráčů a za tuto konfrontaci jsme velice rádi, že nám byla umožněna. Mládenci si ověřili, jaké jsou jejich aktuální schopnosti proti velmi kvalitnímu soupeři a nám naši hráči ukázali své slabší a silnější stránky v konfrontaci s top týmem. Všechny kluky chválíme za celkově skvělou reprezentaci klubu ( pokora, max. nasazení, týmovost, slušné chování ) po celou dobu pobytu. Některé individuální výkony hráčů měly vysokou úroveň!