Fotbalová akademie
úterý 11. srpna. 2020
U15

U15: Na Bican Cupu sedmá

Sedmé místo obsadila patnáctka na tradičním turnaji Bican Cupu v Praze. Po sobotních dvou porážkách sice v neděli následovaly dvě výhry, na více než sedmé místo to nestačilo. Turnaj ovládla domácí Slavia, která ve finále porazila Spartu 1:0.

Bohemians U15 - FC Baník Ostrava U15 4:0 (1:0)

AC Sparta Praha U15 - FC Baník Ostrava U15 5:1 (1:0)

branka Baníku: Perrette

SK Sigma Olomouc U15 - FC Baník Ostrava U15 0:4 (0:2)

branky Baníku: Lacina, Staněk, Honajzer, Perrette

České Budějovice U15 - FC Baník Ostrava U15 1:5 (0:2)

branky Baníku: Honajzer 3, Raab, Lacina

sestava FCB: Kresta, Krasula - Kysilko, Raab, Staněk, Krakovka - Frýdl, Filipský, Drozd - Perrette, Valík, Honajzer, Lacina, Rygol - Vozník, Buczek

Hodnocení trenéra Radovana Moronga a Jana Romaněnka:  Absolvovali jsme dvoudenní turnaj pod názvem Bican Cup, jehož pořadatelem byla domácí SK Slavia Praha, za účasti čtyř týmů z Čech a čtyř týmů z Moravy. Po organizační stránce byla celá akce velice dobře zajištěna. První hrací den se nám nevydařil jak po stránce herní, tak výsledkové (Sparta, Bohemians). Zaostávali jsme zejména v rychlém řešení herních situací, dopouštěli se zbytečných nevynucených chyb a vázla komunikace v organizaci hry. Další dvě utkání (Olomouc, Budějovice) už byla o poznání lepší, i přesto nemůžeme být spokojeni v řešení přechodové fáze a způsobu zakončení v přečíslení. Byla to dobrá konfrontace.