Fotbalová akademie
pondělí 24. února. 2020
U14

Čtrnáctka porazila Slask Wroclaw

Druhý polský tým po sobě čekal čtrnáctku. Po pražské prohře s Poznaní nyní ve Wroclawi zdolala domácí Slask, když o vítězství rozhodla v prvním poločase, kde se trefila do černého hned třikrát.

Slask Wroclaw U14 - FC Baník Ostrava U14 2:4 (0:3)

branky Baníku: 15. Perrette, 25. Lacina, 39. Krakovka, 57. Vozník

sestava: Kresta - Krakovka (51 Valík), Staněk, Raběčný, Němčík (51 Kavka) - Imrich (51 Ulmann), Havran - Pilař (51 Vozník), Perrette (51 Rygol), Kyselý(51 Kubla) - Lacina

Hodnocení trenéra Tomáše Hejduška a Radima Plaskury: K utkání s dalším kvalitním polským týmem jsme odjeli do Wroclawi, kde jsme chtěli odčinit porážku a nevýrazný výkon ze zápasu s Poznaní. Od prvních sekund zápasu bylo vidět, že jsme nastoupili s chutí, byli jsme často na polovině soupeře, podstupovali jsme osobní souboje a postupně jsme si vytvářeli brankové příležitosti, které jsme s velkou úspěšností proměňovali. Nedostatkem v naší hře bylo velké množství zkažených jednoduchých přihrávek. Soupeř se dostal do dvou šancí, ale neproměnil je. V poločase jsme kluky upozorňovali na to, aby pokračovali v zodpovědném výkonu i ve druhém poločase. Bohužel, během prvních pěti minut jsme udělali dvě chyby a soupeř dokázal snížit. Druhou šanci jim chytil náš brankář. V 51. minutě jsme vystřídali 6 hráčů, což nám celkem prospělo a po krásné akci jsme vstřelili čtvrtý gól. Domácí snížili z nesmyslně odpískané penalty, ale to bylo ze strany domácích vše. Naopak, my jsme měli v závěru ještě dvě výborné šance, ale nastřelili jsme pouze břevno domácí branky. Za předvedený výkon musíme kluky pochválit. Naše vítězství bylo zasloužené a mohlo být i vyšší.