Fotbalová akademie
pátek 21. února. 2020
U19

Dorost startuje na Slovácku

Zápasy na hřišti Slovácka vstoupí v sobotu do odvetné části mistrovské sezony baníkovská devatenáctka i sedmnáctka. Roman West, trenér Baníku Ostrava U19, tedy nejstarší mládežnické kategorie, věří, že Baník se domů vrátí bohatší o tři body.

"Nebude to jednoduchý zápas. Slovácko má běhavý tým. Budeme se určitě muset vypořádat s agresivním presinkem domácích, budeme mít málo času na rozhodování a nesmíme se pod takovým tlakem dopouštět chyb," předpověděl trenér Roman West.

Baníkovská devatenáctka si na podzim se Slováckem doma poradila s přehledem 5:0 (sedmnáctka zvítězila 4:1), což Baník vedle postavení v tabulce staví do role favorita. V tabulce U19 je Baník aktuálně čtvrtý, Slovácko deváté. "Já to řeknu jinak. My jsme našim hráčům nechali vyplnit takové dotazníky. Chtěli jsme znát jejich názor na některé věci. A zeptali jsme se jich i na to, jakého umístění chtějí na konci sezony dosáhnout. Všichni se shodli na tom, že chtějí skončit do třetího místa," řekl Roman West. 

Na třetí Olomouc stejně jako na druhou Slavii ztrácí starší dorostenci Baníku aktuálně jen dva body. "Takže to samozřejmě není vůbec nereálné, vždyť je to rozdíl jednoho vzájemného zápasu. Ale pokud chceme o takovém cíli přemýšlet, na Slovácku musíme vyhrát. Takže věřím, že kluci si na hřišti za svým cílem půjdou," uzavřel Roman West.