Fotbalová akademie
pondělí 13. ledna. 2020
U19

V Mnichově vládl domácí Bayern

K velmi prestižnímu zápasu zajížděla devatenáctka do Mnichova, kde se utkala s domácím Bayernem. Ten ovšem prokázal obrovskou kvalitu na všech postech a o jasné výhře rozhodl již v poločase, který vyhrál o pět branek. V závěru korigoval Kulig.

FC Bayern Mnichov U19 - FC Baník Ostrava U19 7:1 (5:0)

branka Baníku: 87. Kulig

sestava: Baránek (45. Gergela) - Zálešák, Tamajka, Harušťák, Sotorník - Boháč (45. Kulig), Drozd (70. Merta) - Konečný (60. Zouhar), Wojatschke (45. Šigut), Knedla (80. Jaroň) - Barkov (45. Smékal)

Hodnocení trenéra Romana Westa a Jana Baránka: První poločas byla vidět zřetelná herní převaha domácího týmu. Bayern působil ohromně kombinačně jistým, sebevědomým dojmem, zatímco my byli spíše ustrašení se o cokoliv pokusit. Chyběla nám větší rychlost, a to ve všech směrech. Měli jsme sice tři čtyři dobré příležitosti spíše z protiútoku, ale Mnichov byl po všech stránkách lepší než my. Druhý poločas obě mužstva prostřídala a hra se o něco málo srovnala. Nic jsme naštěstí nevzdali a pořád se snažili s opravdu vyspělým týmem hrát. Nastřelili jsme tyč a dali alespoň korigující branku. Soupeř byl ale po celý zápas lepší než my. Měl v sestavě například i dva hráče z aktuálního kádru „A“ týmu. Směrem do útoku nám v tomto utkání i něco vyšlo, jenže defenzivní činnost nebyla vůbec dobrá. Je třeba si z toho odnést poučení, že nikdo ještě zdaleka není hotovým hráčem a že všichni musejí neustále pracovat a snažit se pořád zlepšovat. Potom tato konfrontace bude mít tu správnou hodnotu.