Fotbalová akademie
pondělí 11. února. 2019
U14

Čtrnáctka absolvovala soustředění a 2 vítězné zápasy

Soustředění má za sebou čtrnáctka. Výborné podmínky v Horní Bečvě si dokonale užila, sehrála zde jeden přátelský zápas. Po návratu se střetla ještě s Wislou Krakow a připsala si stoprocentní úspěšnost.

Hodnocení soustředění a přátelských zápasů trenéra Martina Šubrta a Michala Janíka: "Zimní soustředění jsme absolvovali v příjemném prostředí Beskyd v Horní Bečvě. Ubytování nám poskytl Hotel Valaška, kde jsme mohli, kromě pokojů a stravy, využít místnost pro videoprojekci, posilovnu a wellnes (bazén, vířivka, sauna). K tréninkům jsme měli k dispozici místní tělocvičnu a také jsme zajížděli do nedalekého Rožnova na umělou trávu. Pobyt jsme si zpestřili turistikou, když jsme si s klukami vyšlápli na Martiňák.

Závěr soustředění jsme vyplnili dvojzápasem s polskými soupeři z APMT Polsko a Wisly Krakow. První duel jsme sehráli s APMT, k čemuž nám posloužila frýdlantská umělá tráva. Hřiště menších rozměrů jsme mohli využít jako nácvik rychlé práce s míčem, kombinace a přechodu do útočné fáze. V prvním poločase jsme se ještě seznamovali s podmínkami hřiště, druhá půle byla jasně v naší režii a výsledek mohl být ještě výraznější.

V podvečerních hodinách stejného dne jsme již na domácím hřišti na Šoupalce přivítali Wislu Krakow. I přes únavu a menší zdravotní obtíže některých hráčů, které se objevily po soustředění a dopoledním zápase, jsme sehráli se silnějším soupeřem velmi povedené utkání. Dokázali jsme po celou dobu hry být aktivní ve hře dopředu, velké problémy jsme soupeři dělali vysokým presingem a byli jsme nebezpeční. Naše převaha byla patrná hlavně ve druhém poločase, kdy jsme si vytvořili mnoho šancí, neproměnili pokutový kop a hráli s chutí. Soupeř z Krakowa zlobil pouze po ojedinělých brejkových situacích.

Hráče chválíme za předvedenou hru, chuť a přístup, jak k oběma utkáním přistoupili. Stejně tak zvládli celé soustředění, příkladně reprezentovali klub nejen na hřišti, za což jim patří pochvala a poděkování."

FCB-APMT Polsko 6:1 (1:0)

Branky: Imider 4, Gajdošík, Harušťák

Sestava: Kopal - Bjaček, Krupička (52.Bubík), Remiáš Jan (36. Čavera), Bartek - Badošek (36. Sirotek), Krejčí, Harušťák - Gajdošík, Dulínek (36.Imider), Bubík (36.Šebesta)

FCB-Wisla Krakow 5:0 (2:0)

Branky: Dulínek 2, Sirotek, Imider, Šebesta

Sestava: Remiáš Jan (15. Kopal) - Čavera (50. Harušťák), Krupička, Remiáš Jiří, Šebesta - Badošek, Sirotek, Imider - Krejčí (45. Bjaček), Dulínek, Bubík (45. Staněk)