Fotbalová akademie
úterý 27. února. 2018
U13

Třináctka prohrála na Bayernu

Baníkovská třináctka se vrátila z atraktivního výjezdu do Mnichova. Poměřila se s velkoklubem Bayernem a bohužel prohrála vysoko 0:8. Pro svěřence trenérů Davida Nogy a Jana Romaněnka to ale byla cenná zkušenost a podobně těžké zápasy mohou výkonnost mladých fotbalistů jedině posunout.

VELKÁ NERVOZITA

Baníkovci prohrávali na umělce v tréninkovém kampusu Bayernu od 16. minuty. „Nastoupili jsme s velkou nervozitou. Po úvodní pětiminutovce jsme hru celkem vyrovnali, ale náš obránce vypíchnul ve skluzu míč tak nešťastně, že ze šestnáctky přeloboval vlastního brankáře,“ popisoval začátek zápasu trenér David Noga.

Tempo zápasu, hraného na 3 x 25 minut, bylo opravdu vysoké. „Takové zápasy hrajeme třeba dvakrát za sezonu. Bayern měl na všech postech skvělé hráče, v naší sestavě se jim mohlo rovnat tak čtyři až pět kluků,“ poměřoval Noga.

Baník nedal ani gól, ale podle trenéra třináctky měl skórovat. „Měli jsme dát tak minimálně tři góly. Ale neměli jsme v koncovce klid a sebevědomí. Věřím, že další zápas se stejným soupeřem by byl už lepší,“ myslí si Noga.

MLÁDEŽ BAYERNU MÁ OSM HŘIŠŤ

Tréninkový kampus v Mnichově byl sice pod sněhem, ale i tak na baníkovce zapůsobil. „Leží asi pět kilometrů od Allianz Arény. Bayern má k dispozici osm hřišť, jedno má i tribuny kolem dokola pro diváky. Tam se hrají asi ty větší mládežnické zápasy. Hráli jsme na umělce, jejíž povrch byl perfektní,“ chválil David Noga.

Třináctka si v Mnichově prohlédla muzeum Bayernu a Allianz Arénu. „Byl to pro kluky zážitek a pochopitelně jsme navštívili fan shop a udělali Bayernu slušnou tržbu,“ doplnil Noga.

V PLZNI SE NEHRÁLO

Původně měla baníkovská třináctka v pondělí po zpáteční cestě odehrát ještě zápas s Plzní, ale vzhledem k mrazu se nehrálo. I když svěřenci trenéra Nogy prohráli na Bayernu vysoko, je pravděpodobné, že si na Bayernu zahrají i další mládežnické kategorie.

„Bayern projevil zájem, takže možná brzy pojede do Mnichova nějaká jiná kategorie. Teď po nás tam třeba hrála patnáctka Legie Varšava, míří tam mládež ze Sigmy Olomouc,“ popsal závěrem čilý ruch v mládežnické akademii Bayernu Mnichov David Noga.

FC BAYERN MNICHOV „U13“ – FC BANÍK OSTRAVA „U13“ 8:0 (1:0, 5:0, 2:0) Hráno na 3 x 25 minut.
Sestava: Hafera, Kopal, Remiaš Jan, Sirotek, Bjaček, Kunovský, Marenčák, Bartek, Gajdošík, Kantor, Krupička, Imider, Čech, Šebesta, Dulínek, Harušťák, Golasowski, Čavera, Galia
Trenéři: Noga, Romaněnko